Kirsten dagbog

Ja så sidder vi her efter vores første nat i telt. Vi har sovet rigtig godt

begge to. Det trommer på teltdugen og har gjort det den sidste time. Øv. Vi havde ellers bedt om tørvejr i nat og mens vi pakkede telt ned. Nå pyt, den varme kaffe og rougsøosten venter.

Det er nu torsdag d. 5. Maj klokken er 22 og det er stadig lyst udenfor og det skyldes ikke  kun den megen sne, der ligger udenfor. Jeg kender ikke den aktuelle temperatur, men den ligger nok omkring frysepunktet, det er hundekoldt, det sner udenfor og det har det gjort det meste af dagen. Desuden blæser det en hel pilikan. Vi startede i morges fra Pajala i Sverige kl halv ni. Vi krydsede grænsen til Finland og videre ind i Norge, alt sammen på under 4 timer. Vegitationen har skiftet utroligt undervejs fra masser af skov i Sverige over til tundra i Finland til klipper og masser af sne i Norge. Vi har undervejs set ridtig mange rensdyr, enkelte ryper men kun en enkelt elg, og den lod sig absolut ikke fotografere. Jeg må sige det har været en dag med udfordringer, jeg troede ikke der var noget der ku' overraske Jan, men jeg kan vist uden at overdrive sige at vejret har været lidt af en prøvelse. Sne og islag og kraftig stigning var lige ved at ta' modet fra Nielsen. Nå, nok for denne gang, i morgen går turen videre nordpå til Nordkap, og vi be'r til godt vejr, så turen kan forløbe uden større dramatik.

Fredag d. 6. Maj. Vi sidder igen i en lun hytte, vi har lige spist aftensmad - ris og bøf med vildtsovs. Så har vi gjort status over forbrug og beholdning. Vi vist til at spare lidt, derfor er denne hytte også uden bad.   

Den 1. overnatning i telt kostede 100 norske kroner.2. overnatning i hytte uden bad kostede 200 svenske kroner, teltet var sjaskvådt, så det tog vi ind og tørrede lidt. 3. nat sov vi en rigtig lœkker hytte med bad og tv den kostede 550 svenske kroner. 4. nat sov vi igen i en 0k hytte med bad; 500 norske kroner. 5. Nat tilbragte vi en lille luset hytte med bad som vi ikke benyttede almindelig rengøring manglede. 6. Nat skal vi så tilbringe her i Alta i en ok hytte dog uden bad men også kun til 300 norske kroner. Vi har haft en rigtig spœndende tur til Nordkap, vejen derop var ikke den bedste, der var masser af islag, men Nielsen er jo en erfaren chauffør, så det gik fint. Oppe på N0rdkap var alt lukket, men så skulle vi da heller ikke betale 190 norske kr for at komme derop. Det var også rigelig dyrt at komme gennem den lœngste tunnel derop, det kostede 186 norske kroner hver vej. Det var i stedet for en fœrge. Vi kom igennem hele 5 tunler derop. I morgen går turen sydover igen.

Ja så sidder vi her altså igen. Varmen er tændt, vi er mætte - kartoffelmos og forloren skildpadde - og Nielsen er gået over for at vaske op. Det er begyndt at tynde ud i beholdningen af norsk valuta. Hytter er jo ikke helt gratis - Jan synes det er svært, at gå tilbage til at sove i telt, især i ca. 600 m højde. I denne hytte er der kun 2 køjer - jeg valgte med vilje 1. Sal. Hytten koster 250, så det er ok. Sidste nat kostede den kun 200 kr, så det er ikke den vildeste luksus, men badet var alletiders og incl. i prisen. 7. Nat tilbragte vi i alletiders luksus hytte på Ballangen campingplads, forøvrigt kåret som Norges bedste i 2001. Nielsen fik pruttet prisen ned fra 650 til 400. Fedt!

Det er nu sidste aften, Nielsen har overladt mig pda'en for at gå på toilet. Det er koldt og vi har ingen ovn tændt i nat, så det er med at få snørret soveposen godt sammen. Trist det er sidste aften, det har vœret alletiders ferie. Det bli'r underligt igen at komme hjem.