dag 12

26. august 2005

Startside
dag 4
dag 5
dag 6
bjørnejagt
dag 8
dag 9
dag 10
dag 11
dag 12

 

Min ferie i Sverige og Norge 2004

Her finder du min dagbog og lidt billeder fra turen.

Dag 12  Mandag

Allerede oppe kl. 8.00 det er jo hjemrejse dag, en hurtig kom te og et par skiver franskbrød med baconsmøreost. Så en hyggelig sluder med værten, som er stor vildt jæger og også kommer til Danmark en gang i mellem. Jeg har lovet at sende ham en mail når jeg kommer hjem.

Turen til Oslo gik stille og roligt enkelt stop for at fotografere udsigten.

Lidt middags mad på motorvejen 30 km før Oslo, klokken er nu 13.00 og færgen gård først kl. 19.30.

Pludselig kommer jeg i tanke om at det først er tirsdag at de billige rejser begynder,(i dag er det jo mandag) øv, nå hjemrejsen er påbegyndt.

Vi nærmer os Oslo og pludselig står der et skilt med betaling på motorvejen, jeg forsøger at undgå ved at dreje af ind på en tankstation, men ak det har Nordmændene taget højde for, eneste udvej er lige til betalingsautomaten der plukker en for 20 norske kr.

Hjemrejse dag et par sidste billeder fra Norge

Hjemturen med Stenaline
desværre var det ikke, til ret mange billeder ud af Oslo fjorden, for de at det var tåget

Ombord på færgen hjem, og indsejlingen til Frederikshavn

Motorvejen har det ligesom alle andre veje her i Norge de svinger fra side til side, pludselig kommer der en tunnel, kun 1800m lang, og som alt anden vej i Norge svinger den 0gså fra side til side, måske man skulle grave uden om kloakkerne i storbyen, nå jeg mistede orienteringen, og det samme gjorde mine 2 GPS er.

Kort herefter delte motorvejen sig så jeg tog en hurtig beslutning, forhåbentlig den rette. !!

Kort herefter genfandt gps erne deres position, og så skete det igen, en ny tunnel denne gang længer og med flere sving end den anden, der kom sideveje i tunnelen og den delte sig under jorden, hvad NU, ny hurtig beslutning. Formentlig den forkerte for straks vi var kommet op til jord overfladen kom der en ny tunnel. Hvor i Oslos undergrund var jeg havnet. ????

Efter 2,5 times kørsel og et forsøg på at nå havne området kom jeg for tredje gang til betalings anlægget, jo de nordmænd tjener godt på stakkels turister, for de har glemt at sætte skilte op til færgen. Så lokker de dem i den norske undergrund, og ikke mindst kræver de penge når de køre forkert.

Det lykkes til sidst at finde terminalen.

Kl. 16.00 fik vi lov til at køre ind på terminalområdet. Det kostede ikke kun 450 kr men 600 kr. På en nat afgang skal man nemlig altid havde en køje, og en køje koster penge. Nu er jeg for alvor plukket for de sidste penge. Der er kun mønter tilbage i lommen.

Først på terminal anlægget og næsten sidst om bord på båden. Hvad ellers.

Afgang kl. 19.50 og jeg forsøgte at få en god plads på fordækket for at kunne fotografere Oslo fjorden. Men endnu engang var jeg uheldig i dag det var gråvejr og tåget. Og man varsler vindstyrke 10, god vippe tur.

Nå så må man skynde sig at indtage dagens ret og en øl for de sidste lommepenge. Sprængt oksekød med kartofler, guf  guf.

Jeg forsøger at skrive det sidste af denne dagbog men færgen er allerede begyndt at ryste så meget at det er svært at ramme rigtig på tangenterne, så mon ikke jeg skulle forsøge at gå på opdagelse på skibet, inden det bliver helt mørkt, og folk går til køjs.  Om jeg vil bruge min køje ??, når jeg ikke kender min køje kammerater ved jeg ikke rigtig, jeg har det skidt med at sove på store færger, i små kabiner under vandlinjen.

I stedet gik jeg i baren på ren cola ---

Der er fantastisk underholdning, af live band, kun afbrud hver 40 minut af en alt for gammel diskjoke, nuvel her mærker man ikke bølgen blå der slår mod skibets bov. Og tjeneren er en flot Norsk brunette, med brune øjne, et stort smil og skide sød.

Jeg tror vi har rygvind for da jeg var ude på fordækket kunne man knap nok mærke vinden.

Tiden står næsten stille, der er lang tid til vi er i havn i Frederikshavn, kl. 7.30  --- over 6 timer endnu og det er de værste 6 timer, for de fleste gård ned og lægger sig i køjerne, det kan jeg ikke.

Det mest imponerende er at danse gulvet mest har været besat af aldersgruppen på 60 og derover, og de er udholden må jeg sige.

Klokken er nu 02.14 og der e  nu 71 km til Skagen og 107 til Frederikshavn.

Tiden sneglede sig af sted de sidste lastbil chauffører er på vej i seng, bandet der spillede tidligere på aftenen sidder og tyller bajer med discjokkien.3 flotte græske piger danser til ære for deres 3 fyre ellers er der kun en håndfuld mennesker tilbage i baren. Mon de snart lukker og smider os ud. For hvor skal jeg så sidde de sidste time.

Startside | dag 4 | dag 5 | dag 6 | bjørnejagt | dag 8 | dag 9 | dag 10 | dag 11 | dag 12

Dette Websted blev sidst opdateret 03. september 2004