Dag 8

Søndag

tilbage.
næste dag >>


Ved færgen over Norges Tysfjord  var en fiskehejre i gang med at fange frokosten.

billeder fra turen  ned gennem Norge

 Gps en siger i dag 3466 km + alle tunlerne ca 25 km

Vi har vœret i bilen i 67 timer og kørt 51;24 timer 
ventetid ved færgen.

 
Polar-cirklen passeres  for anden gang på en uge


 
hytten for natten var meget lille men billig.


 
udsigten fra hytten over en frossen sø

Der er koldt ved polarcirklen i Norge og lidt sne ligger der stadig her i  Maj mdr.

 Udsigten ved hytten

Efter en god kop kaffe som Kirsten havde lavet kørte vi kl 8.11 med kurs sydover.

Landskabet er nœsten det samme som i går men der er rigtig mange tunler, vi passere nok 25 tunler og kan derfor ligge yderlige ca 25-30 km til vores Gps, da den altid holder pause mens vi er under jorden.

Frokosten fik vi i bilen i dag, da det var temmelig koldt udenfor, først sent på eftermiddagen kom solen rigtig igennem.

Polarcirklen blev passeret for anden gang på en uge her i Norge ved landevej E6 passere vi polarcirklen i 685 meters højde som også er dagens højeste punkt. Polar grœnsen ligger på Salt-fjeldet, og her var der over 1,5 meter sne, nogle steder helt op til 2 meter sne.

Vi er her til aften kørt  ind til en lille hytte ved søen Fustvatnet hvor der er 3 unge fyre med 2 hunde fra Nordkapp. De holder ferie hernede i en uge, selv siger de at de er kristne bikere, men de ser lidt skumle ud.

Hytten var til 200 norske kr og kan sagtens få 4 stjerner, rengøringen er ok og toiletterne er flotte, selve hytten er gammel men velholdt.

Aftensmaden var hvalkød skåret i strimler med lidt grønsager, løg og ris. Det smagte bare godt. Vi vil nu gå en lille tur og bagefter drikke en kop varm kakao.