Dag 5

Torsdag

tilbage.
næste dag >>

Dag 5

snevejr

Vi var oppe kl 7.30 og med afgang kl 8.20 var vi tidligt på farten, tankstationerne var lukket hvilket jeg undrede mig meget over, indtil vi kom i tanke om at det var jo Kristi luftfartsdag, så var det jo også helligdag. Vi havde derfor ikke ret mange med trafikanter.

Da vi var tæt på den Finske grœnse , var vi i tre lande på under 4 timer, først Sverige så Finland og nu i Norge.

Turen var flot og naturen skiftede fra mange søer til tœt skov og tundra med ringe vegitation, mange rensdyr også på vejbanen, så da vi kørte ind i Norge kom fjeldene og de store elve, hele vejen var det let snevejr og enkelte snedriver på kørebanen.

Efter byen Alta i nord Norge blev det meget slemt med snestorm, fygning og ikke mindst isglatte veje op af bjerget, jeg troede ikke at det ville lykkes os, at komme helskindet  frem. For da vi var nœsten helt oppe begyndte bilen at danse og vi gik nœsten helt i stå, men med lidt held og nogen erfaring kom vi op over 375m højde og vejene blev noget bedre. Efter ca ( 450 km) var vi fremme ved kysten 120 km fra Nordkapp.

På campingpladsen fik vi en lille hytte på 12m lige ned til stranden. Uden for er der ca 50-75 cm sne og snestorm, meget koldt, og måske skal vi have sneplov foran bilen helt ud til Nordkapp.

Gps'en  viser 2076 km fra Oslo,
vi har vœret i bilen 39,10 timer og
kørt 29;11 timer.


120 km fra Nordkapp

lyst hele natten

Her er sneen en del af campinglivet,  driver  på  1.5 m  er  ikke  helt  unormalt.